Kıyma Mantı nasıl pişirilir?

0
2311

Kıyma mantı nedir diyen vardır mutlaka.Bilmeyenler için hatırlatalım italyanların fettucini makarnasının bizdeki hali.Bazı yörelerde saçaklı mantı ya da saçaklı erişte de deniliyor.

Peki isminin mantıyla alakası nedir diyebilirsiniz.İşte bu pişirme yöntemi sebebiyle olduğunu tahmin ediyoruz.

gelelim yapım aşamalarına. Öncelikle varsa köy tavuğunuz yoksa marketten aldığınız tavuğunuzu haşlamaya bırakın.Siz de o sırada bir baş soğanı zeytinyağı ve tereyağı karışımıyla pembeleşinceye kadar kavurun.Kavurduğunuz soğanlara yarım fincan kadar pirinç ekleyin biraz çevirip bir fincan kadar da su ekleyin.Ardından biraz tuz, karabiber ve bolca kuru nane ekleyin ocağın altını kapatın.

Haşlanan tavuğunuzu soğuması için kenara alıp siz o arada borcama kıyma mantınızı koyup üstü pembeleşinceye kadar fırında turun.Üzeri pembeleşince fırından çıkarıp soğanlı pirinçli harcı ekleyin.Daha sonra haşladığınız tavuk etlerini ditip koyun ve en son olarak üzerine varasıya kadar sıcak tavuk suyu koyup fırınlayalım.

Fırında yaklaşık yarım saat pişirelim.Önce orta rafta sonra en altta olmak üzere.Fırını kapattıktan sonra biraz çekmesini bekleyip servis edelim

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here