Salça Çeşitleri

1
2944

Fotoğrafta da gördüğünüz üzere ev yapımı  salçalarımız üç çeşit. Domates salçalarımızı ve biber salçalarımızı bir çok yöreden farklı olarak kaynatarak yapıyoruz. Bunun sebeplerinden biri tahmin edeceğiniz gibi büyüklerimizden öyle gördük. Bununla bağlantılı diğer sebepse nemden kaynaklı. İklim sebebiyle burada güneş salçası istediğimiz gibi olmuyor. Üçüncü sebep ise biz kaynama usul yaptığımızda içine daha az tuz koyabiliyoruz ve sıcak sıcak konserve mantığıyla cam şişelerde saklayabiliyoruz. Bu şekilde daha sağlıklı bir üretim ve saklama olanağımız oluyor. Bir de özellikle domates ne kadar çok yüksek sıcaklığa maruz kalırsa içindeki likopen o kadar artıyor.

      Kıyma salçamızı ise kahvaltılarda tüketmek için yapıyoruz yani o bizim kahvaltılık sosumuz. Gerçi domates salçamız ve biber salçamız da ekmeğe sürüp yenecek kadar lezzetli sadece yemekler için düşünmeyin. Aynı şekilde kıyma salça da yemeklerinize ekstra bir lezzet katacak kadar farklı bir lezzet onu da yalnızca kahvaltılık olarak düşünmeyin.

1 YORUM

  1. Kahvaltıda salça yemek, çoğu insan için ilk duyumda garip geliyor, çocukluğum bu senaryo ile geçti 🙂 Kahvaltılık kıyma salçayı denemeyenler için şiddetle tavsiye ediyorum, bir dilim köy ekmeğine bir kat tereyağı, üstüne kıyma salça, yanında sıcacık çay, muhteşem olur. Şimdi heyecanlandım.

    Gönül Hanım, siparişlerim çok özenli paketlenmiş olarak geldi, 10 şişe sapasağlam, aralara koyduğunuz havalı engelleyiciler şişeleri sağlam tutmuş, özeniniz için teşekkür ederim. Ellerinize sağlık. Lütfen yapmaya devam edin, doğal ürünlere hele hele doğal ve temiz ürünlere çok ihtiyacımız var. Sağlıkla kalın. Sevgiler Figen

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here